Újpalotai Ökumenikus Esték

0
943
views

Újpalotai Ökumenikus Esték címmel indított sorozatot az Újpalotai Református Missziói Egyházközség. Fogarasi Gábor lelkész szerint a rendezvények révén a keresztény felekezetek is jobban megismerhetik majd egymást.

Fogarasi Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A szeptember 21-i első előadásra nem keresztény előadót, hanem zsidó helyettes rabbit hívtak meg. Ezek szerint a felekezetek közti toleranciát a kereszténységen túlra is kiterjesztik?
– A gyülekezetünk nagyon jó kapcsolatot ápol a csepeli-pesterzsébeti-soroksári zsidó hitközséggel. Fináli Gábor rabbihelyettessel pedig már baráti a kapcsolatunk, nem először járt nálunk. Azért vele kezdtük a sorozatunkat, mert szeretnénk megmutatni, milyen baráti kapcsolatban lehet egy református gyülekezet és egy zsidó hitközség.
– Az elkövetkezendő programokon is ilyen szellemiségre lehet számítani?
– Megpróbáljuk ezt az utat követni. November 9-én a kismarosi ciszterci nővéreket fogadjuk, januárban pedig azt a Zámbori Soma szinkronszínészt látjuk vendégül, aki hajóval járja be Pál apostol missziói útjait. Erről az expedícióról számol be nekünk.
Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt, a többi kerületi egyházközség, gyülekezet tagjait is. Komolyan gondolom az ökumenikusságot. Olyannyira, hogy a program elnevezésében sem a felekezet neve szerepel, pedig a szervezésből bőven kivesszük a részünk.

 

(Forrás: http://xvmedia.hu/felekezeti-estek-az-ujpalotai-reformatusoknal/)