Lelkészek

Fogarasi Gábor Fogarasi Gábor – vezető lelkész

Fogarasi Gábor lelkipásztor vagyok. 1973-ban születtem Budapesten. Tinédzser koromban, 17 évesen ismertem meg Isten kegyelmét Jézus Krisztusban. Az érettségi után Skóciában kaptam meg az elhívásomat a lelkipásztori szolgálatra. A teológia elvégzéséig a Budafoki Református Gyülekezet tagja voltam. 1997-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. 1998-ban szenteltek fel lelkésznek.

Szolgálatom első öt évét a Rákosszentmihály-Sashalmi Református Egyházközségben előbb segéd-, majd mint beosztott lelkipásztor végeztem. Itt szerettem meg a fiatalok között végzett missziói munkát. 2002-ben a Budapest-Északi Református Egyházmegye felkérésére az újpalotai lakótelep gyülekezetszervezője lettem mint beosztott lelkész. Isten kegyelméből 2005. január 1-jétől megalakulhatott az Újpalotai Református Missziói Egyházközség, amelynek azóta is missziói lelkésze vagyok. Ugyanebben az évben, májusban költöztem a lakótelepre. 2009-től a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetemen folytatom tanulmányaimat mediáció szakon, ahol a konfliktuskezelés módjaival ismerkedem.

A történelem, az irodalom és a művészetek iránt érdeklődöm gyermekkorom óta. Szabadidőmben főleg olvasok és úszom.

Életem célja az evangélium megosztása és megismertetése minél több emberrel.

 

Inhoff Mona Aicha Inhoff Mona Aicha – beosztott lelkész
Inhoff Mona Aicha 2018-ban végzett a Károli Gáspár Református Egyetemen, gyakorlati évét lovasberényi gyülekezetben töltötte. A diploma megszerzése után Tübingenben tanult. 2020. szeptembere óta gyülekezetünk beosztott lelkészeként aktív ifjúsági munkát végez. Fontos számára az ön és istenismeret, továbbá, hogy minél több kérdés fogalmazódjon meg a fiatalokban, amelyek által élő párbeszédbe kerülnek Krisztussal és az ő egyházával. Lelkészi szolgálat mellett irodalommal foglalkozik. Férjével, Gergővel és kutyájával, Tofival Budapesten él.