Lelkészek

Fogarasi Gábor Fogarasi Gábor – vezető lelkész

Fogarasi Gábor lelkipásztor vagyok. 1973-ban születtem Budapesten. Tinédzser koromban, 17 évesen ismertem meg Isten kegyelmét Jézus Krisztusban. Az érettségi után Skóciában kaptam meg az elhívásomat a lelkipásztori szolgálatra. A teológia elvégzéséig a Budafoki Református Gyülekezet tagja voltam. 1997-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. 1998-ban szenteltek fel lelkésznek.

Szolgálatom első öt évét a Rákosszentmihály-Sashalmi Református Egyházközségben előbb segéd-, majd mint beosztott lelkipásztor végeztem. Itt szerettem meg a fiatalok között végzett missziói munkát. 2002-ben a Budapest-Északi Református Egyházmegye felkérésére az újpalotai lakótelep gyülekezetszervezője lettem mint beosztott lelkész. Isten kegyelméből 2005. január 1-jétől megalakulhatott az Újpalotai Református Missziói Egyházközség, amelynek azóta is missziói lelkésze vagyok. Ugyanebben az évben, májusban költöztem a lakótelepre. 2009-től a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetemen folytatom tanulmányaimat mediáció szakon, ahol a konfliktuskezelés módjaival ismerkedem.

A történelem, az irodalom és a művészetek iránt érdeklődöm gyermekkorom óta. Szabadidőmben főleg olvasok és úszom.

Életem célja az evangélium megosztása és megismertetése minél több emberrel.

 

Kozma Ferenc Kozma Ferenc – beosztott lelkész

Kozma Ferenc vagyok, református lelkész. Debrecenben nőttem fel, és végeztem tanulmányaimat. Tizenöt évesen bíztam az életem Jézusra, és tizenhét évesen éreztem meg először, hogy Isten ezt a pályát szánta nekem. Feleségemmel, Bogival a középiskolában ismertük meg egymást. Három gyermekünk van.

Szolgálatom első éveit a Debrecen-Csapókerti Református Egyházközségben töltöttem. Már egyetemi éveim alatt igyekeztem megszervezni az ifjúsági csoportot, segédlelkészként és beosztott lelkészként pedig az ifjúság mellett fakultatív iskolai hittannal és több más rétegalkalom megszervezésével foglalkoztam.

2002-től egy missziói szervezet munkatársaként költöztünk családommal Budapest közelébe, ahol belekóstolhattam az utcamisszió és a felekezetközi munka világába is.

2013 óta vagyunk az Újpalotai Református Gyülekezet tagjai, és veszünk részt a hitoktatás munkájában és egy ifjúsági csoport szervezésében. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy 2015 nyarától újra teljes időmben szolgálhatok beosztott lelkészként.