Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban – 2020. március 12.

0
624
views

– jelenlegi helyzeteben az istentiszteletek megtarthatóak, így teszünk mi is ezen a vasárnapon és következő hetekben is

– idős (65 év feletti) gyülekezeti tagjainknak azt javasoljuk, hogy ezekben a hetekben erősen fontolják meg a közösségi alkalmakon való részvételt; akik bármilyen kockázatot rejtő betegségben szenvednek, inkább maradjanak otthonaikban és éljenek a média, az internet adta lelki alkalmak lehetőségeivel (honlapunkon az igehirdetések meghallgathatók: https://ujpalotaref.hu/?page_id=93)

– arra kérünk mindenkit, aki náthás vagy influenza jellegű tünetei vannak, semmiféleképpen ne vegyenek részt az istentiszteleti közösség alkalmain mindaddig, amíg meg nem gyógyultak. Ezt minden kisebb közösségi alkalomra nézve is kérjük.

– kérjük, hogy az eddig szokásos lelkipásztori kézfogástól az istentisztelet végén tekintsen el a gyülekezet. Kérjük, hogy a gyülekezet tagjai is csak szavak által, szívbeli szeretetben köszöntsék egymást, a kézfogás, puszi most mindenképpen maradjon el.

– a márciusi úrvacsorai közösséget elhalasszuk, a húsvéti úrvacsorai közösség alkalma során külön kelyhek lesznek

– a mosdókban szappan, folyékony szappan és orvosi fertőtlenítő spray található, kérjük feltétlenül éljünk ennek lehetőségével megérkezésünket követően. A törölközők helyett most papír kéztörlőket helyeztünk el

– a gyermek istentisztelet alkalmai nem maradnak el, de itt is azt kérjük, hogy bármilyen tünetet produkáló (náthás) gyermek inkább maradjon otthon. Arra kérjük a szülőket és a gyermek istentiszteletet tartókat, hogy figyeljenek a gyermekek tisztasági előírásaira, legfőképpen az alapos kézmosásra

Végül a legfontosabb, hogy kérjük imádáságban az Úr védelmét és a járvány terjedésének a megfékezését.

Fogarasi Gábor lelkész

Budapest, 2020. március 12.