Lelkészek

Fogarasi Gábor – vezető lelkész

Fogarasi Gábor lelkipásztor vagyok. 1973-ban születtem Budapesten. Tinédzser koromban, 17 évesen ismertem meg Isten kegyelmét Jézus Krisztusban. Az érettségi után Skóciában kaptam meg az elhívásomat a lelkipásztori szolgálatra. A teológia elvégzéséig a Budafoki Református Gyülekezet tagja voltam. 1997-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. 1998-ban szenteltek fel lelkésznek.

Szolgálatom első öt évét a Rákosszentmihály-Sashalmi Református Egyházközségben előbb segéd-, majd mint beosztott lelkipásztor végeztem. Itt szerettem meg a fiatalok között végzett missziói munkát. 2002-ben a Budapest-Északi Református Egyházmegye felkérésére az újpalotai lakótelep gyülekezetszervezője lettem mint beosztott lelkész. Isten kegyelméből a 2005. január 1-én megalakulhatott előbb misszió, majd anyaegyházközséggé vált gyülekezet vezető lelkésze vagyok. Ugyanebben az évben, májusban költöztem a lakótelepre. 2009-től a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetemen folytatom tanulmányaimat mediáció szakon, ahol a konfliktuskezelés módjaival ismerkedem.

A történelem, az irodalom és a művészetek iránt érdeklődöm gyermekkorom óta. Szabadidőmben főleg olvasok és úszom.

Életem célja az evangélium megosztása és megismertetése minél több emberrel.

Závodi Emese – beosztott lelkész

A solti református gyülekezetben nőttem fel, ahol elhívást kaptam a szolgálatra.

Budapesten végeztem el a teológiát, majd néhány évet Németországban éltem. Először, mint önkéntes tevékenykedtem egy evangélikus gyülekezetben, majd zsinati ösztöndíjjal tanulhattam Wuppertalban. Ikertestvérem Zsuzsa, több, mint 20 éve lelkipásztor Veszprémben.

Később meghívást kaptam, hogy az Önkéntes Diakóniai Év mozgalmat kezdjem el szervezni. A különböző országokból érkező önkéntesekkel való szolgálat lehetőséget adott fiataloknak arra, hogy megtapasztalják, milyen Krisztus tanítványának lenni egy szekularizált világban és mit jelent egyszerűen és önzetlenül segíteni. Ebben a szép feladatban szolgáltam az elmúlt 23 év során. 2011-ben Isten megajándékozott kislányommal, aki jelenleg a Julianna Iskola tanulója. Mesi nagy energiával végez mindent, képes megmozgatni gyerekeket és felnőtteket is.

Hiszem, hogy Isten mindenkinek megmutatja azt a sajátos feladatot, amiben szolgálnia kell. Isten Igéjének hirdetésében, a tanításban és minden szolgálatban a legfontosabb az evangélium gyógyítást hozó örömhíre. Hiszem, hogy a keresztyén létbe az élete összes területe beletartozik. Krisztus életeket formál. Engem is.

“Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” Galata 6:2