Sámuel ifjúsági kör

Csoport leírása: Ez a közösség családias, korosztály szempontjából vegyes összetételű (15-25 év közöttiek). A hitéletük elején járó, érdeklődő fiataloknak ajánljuk. Ha úgy érzed, hogy lennének olyan kérdéseid, amelyeket ciki feltenni, hiszen biztos mindenki érti, csak te nem, akkor itt a helyed.

Alkalmak ideje, helyszíne: A járványhelyzetre való tekintettel Zoomon tartjuk, minden csütörtökön 18:00-tól.

Alkalmakat vezeti: Fogarasi Gábor lelkész

Alkalmak menete, témája: Nagyszerű a te napod, Uram; nehogy mi elrontsuk. (Szír Szent Efrém)
A fent idézett ima humora és mélysége jellemzi a csoportunk. Az alkalmaink eltérőek, négy típus váltakozik. Az evangelizációs, a közösségi, a dicsőítő, és a kimozdulós.
Mit hiszünk? Az evangelizációs alkalmakon a hangsúly a hitünk alapjain van. Gyakran beszélgetünk hosszasan az igéről, a kátéról és hitvallásainkról.
Kikkel? Az evangélium közösséget formál. A közösségi alkalmakon nem csak beszélünk a közösségről, hanem az alkalom jellege is közösségi. Többször játszunk, vagy különleges alkalommal készülünk a gyülekezet nagyobb közösségének, például imaséta készítés, vagy ifjúsági istentisztelet.
Hogyan? A dicsőítős alkalmakon többet éneklünk, több bibliai igét olvasunk, hosszabb imádságok hangoznak el. Olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miként tudjuk Istent a hétköznapi életünkben, iskolában, családban dicsőíteni.
Végül a kimozdulós alkalmon kirándulunk, vagy vendéget hívunk. Jött már közénk drogból szabadult fiatal bizonyságot tenni, és halhattunk az egyházi szolgálat különböző területeiről.
Az alkalmat imaközöséggel zárjuk.

Csoport különleges alkalmai: filmklub, kirándulás, színházlátogatás, társasjáték (online játék), szülinapozás, forrócsokizás (és amit még megbeszélünk).

Kapcsolatfelvétel: Fogarasi Gábor lelkész
Telefon: +36304004835
e-mail: rev.fogarasigabor@gmail.com