Áldó Istentiszteletek

Képek a kisgyermeket nevelők áldó Istentiszteletéről (2015)

[wppa type=”slide” album=”34″][/wppa]

 

Képek az iskolások áldó Istentiszteletéről (2015)

[wppa type=”slide” album=”32″][/wppa]

 

Képek a kisgyermeket nevelők áldó Istentiszteletéről (2014)

[wppa type=”slide” album=”24″][/wppa]

 

Képek az iskolások áldó Istentiszteletéről (2013)

[wppa type=”slide” album=”14″][/wppa]

 

Képek a kisgyermeket nevelők áldó Istentiszteletéről (2013)

[wppa type=”slide” album=”15″][/wppa]

Iskolások áldó istentisztelete – 2011. szeptember 25.

Már évek óta hagyomány a gyülekezetben, hogy szeptemberben, az új iskolai tanév kezdetén az iskolába menőket és a tanárokat a gyülekezet vezetői megáldják. Idén Géczy Lajos vállalta el az alkalom megszervezését, aki az áldás előtt elmondta, hogy ezen áldásnak kettős célja van. Áldás a tanulás, a tanítás harcai közepette és reménység arra nézve, hogy a ránk bízott munkát el fogjuk tudni végezni. De az áldás más területen is kifejti hatását: mi magunk lehetünk áldássá az iskolai környezetben társaink, kollégáink számára, rajtunk keresztül megismerkedhetnek mások Krisztussal. Lajos még kiemelte, hogy akik már nem tanulnak, azoknak is nagyon fontos a tanítványi szemlélet megtartása, mivel mindannyian Jézus Krisztus tanítványai vagyunk.

Az áldásokat Fogarasi Gábor lelkész, Jóna-Benedek Aliz lelkész, Dr. Sápi Zoltán gondnok és Géczy Lajos mondta el. Emlékül mindenki megkapta az áldó igéjét könyvjelző formában.

Először az óvodások áldására került sor.

Ezután az általános iskolások áldása következett.
Ezt követően a gimnazisták áldására került sor.
Végül pedig az egyetemsiták, felnőtt képzésben részt vevők és tanárok áldása következett.

 

Iskolások áldásó Istentisztelete – 2012. szeptember 9.

Mint minden szeptemberben, az általános iskolások, gimnazisták, egyetemisták és főiskolások, valamint a tanárok áldására került sor. A tanév igéje a II. Péter 1, 5-7: „Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet.” Ezt az igét mindenki megkapta egy szép kis könyv alakú igés lapon, valamint mindenki személyes igével is áldásban részesült.

Idén az áldásokat Fogarasi Gábor lelkész, Jóna-Benedek Aliz lelkész, Géczy Lajos presbiter és Ullrich Ferencné pótpresbiter mondta el. Emlékül mindenki megkapta az áldó igéjét könyvjelző formában.
Először az általános iskolások áldására került sor.
Ezután a gimnazistákat áldották meg.
Majd az egyetemisták áldása következett.
Végül pedig a tanárok áldására került sor.

 

Kisgyermeket nevelők áldó istentisztelete – 2011. október 23.

Már évek óta hagyomány a gyülekezetben, hogy október egyik vasárnapján a kisgyermeket nevelő családok alkalmát tartjuk. Ilyenkor egy-egy igével mondunk áldást rájuk.

Sajnos a kamera lencséjébe por került, így a képek nagy részén olyan, mintha a Közösségi Házban esne a hó, azonban ez nem volt így.
🙂

 

Kisgyermeket nevelők Istentisztelete – 2012. október 21.