Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban – 2020. november 11.

0
405
views

Kedves Testvérek!

Egyházunk Zsinatának rendelete szerint már most vasárnaptól nem lesznek nyilvános istentiszteletek. Arra kérünk mindenkit, hogy adjuk tovább ennek hírét olyan gyülekezeti tagoknak is, akik nem követik az internetes híreket, nem olvashatják ezt a tájékoztatást.

Az Istentiszteletek, így a most vasárnapi alkalom is élő közvetítés által lesz megtartva. A linket az eddigieknek megfelelően itt a honlapon, illetve a facebookon is megosztjuk. Éljünk ennek a lehetőségével, vagy ha valami miatt vasárnap reggel nem tud valaki bekapcsolódni, később felvételről is megnézheti majd.

Egyházunk állásfoglalása szerint – az első karantén idejéhez hasonlóan – lehetőség lesz az otthoni úrvacsora vételre. Vagyis a templomi, közvetített Istentisztelettel párhuzamosan, az otthon előkészített jegyekkel élhetünk.

Ennek következő időpontjai:
– 2020. november 29. (Advent első vasárnapja)
– 2020. december 25. (Karácsony első napja)
– 2021. január 31.

Adakozás, Perselypénz
Az első karantén idején a gyülekezetünk nagyon figyelmesen élt ezzel a szolgálattal, amiért lelkészként hálás vagyok. Most is arra kérünk mindenkit, aki követni fogja az Istentiszteleteket, hogy a gyülekezet bankszámlájára utalják a perselypénz, illetve az egyházfenntartói járulékot. Lehet a perselypénzt akár négy vasárnapot egybe fogva utalni, de akár külön- külön is. Annyi kérésem lenne, hogy a megkülönböztetés miatt (ez a könyvelő munkáját segíti) ne azt írjuk, hogy adomány, hanem hogy „perselypénz”. Az adomány szavunkat csak akkor használjuk, ha nem a perselypénzre gondoltunk. Aki nem használ internetes bankot, így nem tud utalni, kérem ne legyen lelkiismeret furdalása. Helyezze bele egy borítékba az erre szánt összeget és majd a járvány végén elhozhatja, befizetheti. Most az egyik legfontosabb, hogy vigyázzunk egészségünkre.

Gyermekistentiszteletek
Mivel kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a zárás idején is kapcsolatban legyünk a gyerekekkel így, minden vasárnapra készítünk a gyermekeknek két korcsoportra bontva vasárnapi iskolai anyagot. Ezt minden pénteken megosztjuk, eljuttatjuk neten a szülőkhöz. Arra bátorítjuk a szülőket, hogy ezt a sok tekintetben játékosabb feladatokkal bővített anyagot vegyék át a gyerekekkel. Mivel feladatok is lesznek benne, arra is bátorítjuk az érintetteket, hogy küldjék vissza nekünk, amennyiben ez nem megterhelő számukra. Karácsonyi műsor is lesz, hasonlóan az anyák napi műsorhoz, az otthon felvett versekből, énekekből fogunk egy kisfilmet összeállítani karácsonyig.

Hétköznapi alkalmak
A hétközi alkalmak a Zoom rendszeren keresztül lesznek megtartva:
– kedd 18:30 beszélgetős bibliaóra – gondnok küldi a linket
– szerda 19:30 felnőtt fiatalok bibliaórája – lelkész küldi a linket
– csütörtök 18:00 ifjúsági bibliaóra – beosztott lelkész küldi a linket
– péntek 18:00 konfirmáció – lelkész küldi a linket

Gyógyító istentisztelet
Jövő vasárnap (2020. 11. 22.) kerül sor rá.

Végezetül arra kérek mindenkit, hogy imádkozzunk Isten szabadításáért, maradjunk józanok. Ha valaki megbetegedne, vagy tud olyanról a közösségben, aki beteg lett, de nem tud bennünket értesíteni, kérem, hogy írjon, jelezzen felénk!

Bátorítsuk lelkünket a Zsidó levél szavaival: „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.”

Testvéri szeretettel:
Fogarasi Gábor lelkész