Házasság hete (február 7. – február 14.)

0
469
views

Két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, amely minden esztendőben Valentin nap környékén kívánja ráirányítani a figyelmet a házasság és család fontosságára. Már négy kontinens huszonegy országában ünneplik meg rendezvények sokaságával. Magyarországon először 2008-ban tartották az első „Házasság Hete” alkalmait keresztény/keresztyén egyházak és civil szervezetek részvételével.

„A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

Bővebb információ a központi alkalmakról: http://hazassaghete.hu/kozponti-programok/

Gyülekezeti kezdeményezések:
– minden nap egy házasság heti kártyát osztunk meg, mely tartalmaz egy gondolatot, kérdést, feladatot (gyülekezetünk tagja, Palich Gabriella coach állította össze), ezek itt találhatók meg: https://ujpalotaref.hu/?page_id=3801
– az utolsó napon pedig beosztott lelkészünk egy írást osztottunk meg: https://ujpalotaref.hu/?p=3833